Kase clip-in filters Fujifilm review
Buiten waait het hard, het is koud en regenachtig, maar gelukkig brand binnen de houtkachel en is het aangenaam warm. Op de achtergrond speelt op de radio zacht een nummer van Foreigner  "I want to know what love is’’ en liggen onze honden lekker languit in hun manden. Onder genot van een bakje koffie is het weer eens tijd om een verslagje te schrijven.
Deze keer ga ik een review schrijven over een nieuwe filter systeem van Kase: de clip-in filter voor Fujifilm.

Voordat we echt beginnen, moet ik een paar disclaimers doen om alles recht te zetten.
Disclaimer 1: Ik ben een Kase Ambassador. Dat is de merkambassadeur voor Kase filters Benelux. Ik word niet betaald of gesponseerd voor het doen van deze schrijfacties.  Vind het leuk om me op deze wijze in te zetten voor de promotie van Kase filters.  De clip-in filters heb ik van Kase filters Benelux in bruikleen gekregen.  Na het testen van de Kase clip-in filters en schrijven van deze review, worden de filters terug gestuurd naar Kase filters Benelux.

Disclaimer 2: Alle foto’s die door mij gemaakt zijn voor deze review, mogen niet worden gebruikt zonder mijn uitdrukkelijke toestemming.

Kase clip-in filter
Clip-in filters zijn kleine stukjes B270 optisch glas geplaats in een frame,  ze wegen slechts 3,3 gram per filter en hebben een hoogwaardige nano-coating. De clip-in zijn schokbestendig en beschermen de sensor tegen stof bij het wisselen van lenzen in de open lucht.
De clip-in filter komt tussen sensor en lens.

Het plaatsen van de filter voor de sensor vindt ik voor de eerste keer wel een beetje spannend, maar voordat ik het filter ga geplaatsen, ga ik eerst de filter goed schoonmaken met een air blower en met de bijgeleverde schoonmaakdoekjes.
Daarna plaats ik de filter in de uitsparing voor de sensor, lichtjes aandrukken en de lens erop.

Rond kersttijd zijn altijd de straten zo mooi versierd en ik dacht om weer eens op pad te gaan voor nachtfotografie. Een uitstekende gelegenheid om de Kase clip-in Nightfilter uit te testen.
Voor vertrek nog even snel naar het weerbericht gekeken. Beetje motregen wordt er verwacht, maar over algemeen droog en weinig wind.
Mijn camera tas ingepakt met de Fujifilm X-T2 en X-T4 en twee lenzen die ik voor deze test wil gebruiken, de Laowa 9mm f/2.8 en 16-55mm f/2.8
Voor de foto zonder nachtfilter gebruik ik de Fujifilm X-T2
Maar zoals jullie wel weten is het jaar 2020 een somber jaar en tijdens de kerst een Lock down. En dat is te merken op straat. Het is heel rustig, weinig mensen, niks te beleven, alles is dicht en weinig versiert, bijna geen kleur te bekennen.
 

Vervolgens voor een test met de Kase clip-in ND64 naar het wad bij Wierum.  Bij de test heb ik alleen de Fujifilm X-T4, 16-55mm f/2.8 gebruikt en hierbij heb ik helaas geen voor of na beelden.

Verwijderen van de clip-in filter is heel simpel, je gebruikt de meegeleverde plectrum om het filter uit je camera te wippen.
Vervolgens draai je de camera om en de filter valt vanuit je camera in je hand.

Mijn conclusie over de Kase clip-in filter;
Het mooie van dit systeem is, dat het niet uit maakt welke lens je gaat gebruiken.
De  Kase clip-in filter is zeker mooie aanvulling in je filtertas. Vooral de Kase clip-in Nightfilter is bij avond- en nachtfotografie ideaal, maar ook bij het maken van foto’s met lange sluitertijden zijn de Kase clip-in ND 64 of ND 1000 een must. 
Bij het wisselen van lenzen in het veld is het mooiste van deze filters, dat de sensor beschermt is tegen vuil en stof van buiten af.

De Kase de clip-in filter is beschikbaar voor de volgende camera’s van Fujifilm de X-T4, X-T3, X-Pro 3 en de X-H1 en verkrijgbaar in een UV filter (MCUV), Nachtfilter (NEUTRAL NIGHT) en grijsfilters 6 stops (ND64)  en 10 stops (ND1000)

Deze clip-in filters zijn verkrijgbaar in de webshop van Kase en hier vindt je ook meer info over de toepassing van andere camera systemen.

Bedankt voor het lezen.
Tot de volgende keer,
Thomas van der Laan
www.myricafotografie.frl
info@myricafotografie.frl
  Thomas van der Laan     17-03-2021 15:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.